האם טיגון צ'יפס בסיר ללא שמן נותן את אותה הקריספיות?

מי מאיתנו לא אוהב צ'יפס? הטעם, המרקם הקריספי, הזמינות שלו, האווירה שהאכילה שלו מביאה עמה ועוד.

אף על פי שרוב רובנו המוחלט אוהב את המאכל הנפוץ הזה, כולנו וודאי מודעים לכמות השומן הנלווית אליו בעת הטיגון שלו, בין אם בבית ובין אם בתעשייה.

מכאן מגיעה אלינו השאלה – האם ניתן להכין צ'יפס בטיגון ללא שמן? ואם כן, האם טיגון של צ'יפס בסיר ללא שמן מפיק את אותה התוצאה הקריספית והטעימה כל כך?

יצאנו לבדוק!

 

הטעם האהוב בשינוי אדרת

כיום בחיים שלנו קיימים עשרות סוגים שונים של צ'יפס. מהצ'יפס הפשוט והמוכר באריזה על המדף בחנות, ועד לצ'יפס מסולסל בהכנה טבעית בבית, מהטעם הפיקנטי החריף ועד לטעם הטבעי, הפשוט והמוכר.

אף על פי שקיימים עשרות סוגים, מבין כל הצ'יפסים הקיימים תמיד יהיו את הטעמים והצורות האהובות ביותר, שרובנו מתחברים אליהם.

בנוסף לצורה ולטעם קיים ערך עליון בדבר אכילת המאכל האהוב, והוא רמת הקריספיות של הצ'יפס.

לרמת הקריספיות שבאכילה יש השפעה רבה על ההנאה שבאכילה, ועל הרצון שלנו לאכול עוד מלבד הטעם.

אז איך מגיעים לרמת קריספיות מושלמת? והאם זה חייב להביא עמו טיגון בשמן עמוק?

 

הידעת? שימוש בסיר טיגון ללא שמן הרבה יותר…

כולנו מודעים לעובדה כי צ'יפסים מלאים בכמויות של שמן, כתוצאה מתהליך הטיגון שלהם, אשר מתבצע כולו לרוב, בשמן עמוק.

טיגון בשמן, מלבד טעם הלוואי אשר הוא מעניק לאוכל, מזיק לבריאותנו ואף יכול לגרום לשבץ מוחי ומחלות לב. תופעות אלו עלולות להתרחש מאחר שאכילת שמן בכמויות גדולות עלולה לגרום ללחץ בכלי הדם ואף לעצירת זרימת הדם בגוף, כתוצאה מהצטברות שומנים בדפנות כלי הדם.

על כן, שימוש בסיר טיגון ללא שמן, עדיף בהרבה ובריא הרבה יותר, הן מבחינה בריאותית והן מבחינת הטעם הטבעי והנקי שניתן הודות לטיגון ללא שמן.

ומה באשר לקריספיות המושלמת אשר אנו חושקים בה? האם היא נפגעת כתוצאה מטיגון ללא שמן?

 

זה עושה רעש!!

כפי שהבנו על מנת לשמור על בריאותנו, ובו בזמן להעניק לצ'יפס טעם נפלא וטבעי, כדאי להשתמש בסיר טיגון ללא שמן, שכן תהליך הטיגון בעזרתו הרבה יותר איכותי ובריא.

כעת, עולה השאלה – מה עם הקריספיות??

קודם כל, אתם יכולים לשבת בנחת ולנשום עמוק – שימוש בסיר טיגון ללא שמן שומר על הקריספיות בצורה נהדרת.

שיטת הבישול באמצעות סיר טיגון ללא שמן, מניבה תוצאות זהות לגמרי לאלו של הטיגון בשמן, ועל כן גם על רמת הקריספיות של הצ'יפס.

כמובן שסוג תפוח האדמה ועובי החיתוך משפיעים על טיבו של הצ'יפס מבחינת הטעם ורמת הקריספיות.

עכשיו, כל שנותר הוא להפשיל שרוולים, לשטוף, לחתוך, לשים בסיר הטיגון, והנה לפניכם הצ'יפס האהוב והבריא.

בתאבון!

 

תפוח אדמה מטוגן

תוכן עניינים
מעוניינים ליצור איתנו קשר? מלאו את פרטיכם ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
אהבתם את המאמר? שתפו בקליק!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

מאמרים נוספים שאולי תאהבו

בחירת צבע
בעלי מקצוע
דפוס איכותי ללא פשרות

הדפוס הוא תחום מרתק ומעניין שמתפתח ומתחדש כל יום. בשנים האחרונות, הטכנולוגיה התפתחה ואיתה גם מכונות הדפוס. כיום אנו משתמשים באמצעיים יעילים וחדשניים יותר וכך

לכתבה »