סיר טיגון ללא שמן? הפתרון הפשוט והבריא!

כולנו וודאי טיגנו לא פעם איזושהי ארוחה ושמנו באוכל עצמו או בסיר כמות רבה של שמן.

לפחות פעם עלתה בפנינו השאלה, מדוע צריך כמות כה גדולה של שמן? זה לא בריא, חייבת להיות דרך אחרת לבשל את האוכל מבלי להשתמש בכמויות כל כך גדולות של שמן!

אז אם גם בראשכם עלו השאלות והתהיות האלו, מצאנו עבורכם פתרון.

טיגון ללא שמן. איך עושים את זה?

 

זהירות! זה מסוכן!

כולנו ודאי מודעים לבעיות שבטיגון בשמן. בין אם טיגון צ'יפס ובין אם טיגון של מאכלים אחרים, שמן הטיגון נכנס ביחד עם האוכל לגופנו, ומביא עמו נזקים רבים.

הבעיה העיקרית בטיגון בשמן היא העניין הבריאותי, שכן שמן הטיגון אינו בריא, ומורכב מחומרים המזיקים לבריאותנו, ועלולים לגרום לאירועי לב ומוח, לחסימת זרימת הדם בכלי הדם, לעלייה במשקל ועוד.

עכשיו כנדרש, עולה השאלה – איך בכל זאת ניתן לטגן את המאכלים האהובים והטעימים ללא שימוש בשמן, וללא חשש לבריאותנו? התשובה חד משמעית – סיר טיגון ללא שמן.

 

טיגון ללא שמן? איך זה עובד?

זה בוודאי נשמע מוזר – "טיגון ללא שמן", איך זה בכלל אפשרי? ועוד בסיר, איך זה עובד??

ראשית כל, סיר הטיגון ללא שמן עובד בטכניקת חימום ייחודית, המשלבת אוויר חם הנע בחלל הבישול.

סיר הטיגון, הדומה בצורתו למכונת קפה או למכשירי השתיה הביתיים, מורכב ממאוורר חימום המובנה בתוך המכשיר, מצג המאפשר לשלוט על זמן וטמפרטורת הבישול, והחשוב מכל – מגירת הבישול בה שמים את המזון אותו אנו רוצים לטגן.

לאחר שהכנסנו את המזון למגירת הבישול, הקסם מתחיל להתרחש. המנוע, המיועד למקסם את יכולת החימום על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר, מתחיל להניע את האוויר בחלל המגירה.

אוויר החם נע בתוך חלל המגירה, ומקיף את המזון מכל הכיוונים.

תכונה זו של האוויר החם חשובה, שכן בשונה מטיגון רגיל וידני בשמן אשר בו הטיגון לא נעשה באופן אחיד, הטיגון בסיר הטיגון ללא שמן, מטגן את המזון מכל צדדיו באופן אחיד ושווה, ומעניק לאוכל טעם עשיר וכמובן,

בריא יותר.

 

סיימתי. מה עכשיו?

לאחר שסיימתם להשתמש בסיר הטיגון, ונהנתם מעבודתו, הגיע הזמן לנקות.

אל דאגה! בשונה מטיגון בשמן, בו אתם צריכים לעמול על ניקיון הכלים בהם השתמשתם, סיר הטיגון קל לניקוי באופן מפליא.

חשוב מאוד לשמור על ניקיון המכשיר, שכן אי ניקויו עלול לגרום להעלאת עשן כתוצאה משומנים מהאוכל שהצטברו ולמתן טעם לוואי לאוכל, שאף אחד מאיתנו לא חושק בו…

ניקיון המגירה נעשה באופן פשוט ביותר, על ידי ניגוב עם מטלית לחה או עם מגבת יבשה.

במידה והלכלוך כבד יותר, ניתן להכניס את המגירה למדיח, אך טרם מומלץ להסתכל על הוראות היצרן בקשר לכך.

שיהיה בתאבון!

 

צלחת עם אוכל

תוכן עניינים
מעוניינים ליצור איתנו קשר? מלאו את פרטיכם ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
אהבתם את המאמר? שתפו בקליק!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

מאמרים נוספים שאולי תאהבו

בחירת צבע
בעלי מקצוע
דפוס איכותי ללא פשרות

הדפוס הוא תחום מרתק ומעניין שמתפתח ומתחדש כל יום. בשנים האחרונות, הטכנולוגיה התפתחה ואיתה גם מכונות הדפוס. כיום אנו משתמשים באמצעיים יעילים וחדשניים יותר וכך

לכתבה »