טק-לופט

חיפוש

מהן ההטבות למשתתפים בפרויקט תמ"א?

תמ"א 38 היא תוכנית לאומית לחיזוק מבנים, התוכנית יצאה אל הדרך כאשר המדינה קיבלה לידיה דוחות מבהילים בנוגע לעמידות של מבנים בישראל למול רעידות אדמה, התוכנית מעודדת דיירים וקבלנים לשפץ בניינים ישנים, הדיירים מרוויחים שיפוץ בחינם והקבלנים מרוויחים דירות שהם מוסיפים על גבי הבניין ומוכרים, אז מהן ההטבות למשתתפים בפרויקט תמ"א?

 

הטבות לדיירים בפרויקט תמ"א

לפרויקט תמ"א 38 שני מסלולים, הראשון הוא חיזוק בניין מגורים  מבלי להרוס אותו, במהלך השיפוץ הדיירים מקבלים מספר הטבות בהתאם לתוכניות המאושרות ובכפוף להסכם בין היזם לדיירים, לרוב ההטבות מסתכמות באחד או יותר מהדברים הבאים, ממ"ד, מרפסת, מעלית חדשה, חידוש של המסגרת החיצונית של הבניין, שיפוץ הלובי וחדרי המדרגות ועוד.

ההטבות מעלות בתורן את שווי הנכס לכל אחד ואחד מהדיירים, לפעמים בשיעורים גבוהים למדי של עד עשרות אחוזים.

המסלול השני – מסלול פינוי בינוי כולל הריסה של הבניין ובניית בניין חדש במקומו, הדיירים בבניין מקבלים לידיהם דירה חדשה, מהניילונים, במקום הבניין הישן היזם בונה בניין חדש, מודרני עם תשתיות חדשות ומשופצות, לרוב פרויקטים מסוג זה נעשים בערים שבהן שווי הקרקע גבוה כמו תל אביב וירושלים.

למידע נוסף על תמ"א תל אביב

לפני שמקבלים החלטה בנוגע למסלול שבו יש ללכת שווה להתייעץ עם חברות שמתמחות בפרויקטי תמ"א 38 וכן עם עורן דין שמתמחה במקרקעין, מצדו של עורך הדין תוכלו לשמוע מהן האפשרויות החוקיות ומצד היזמים תוכלו להבין מהן האפשרויות הכלכליות שעומדות בפני הדיירים.

 

איך לדעת אם הבניין שלי מתאים לפרויקט תמ"א 38

תשובה סופית לעניין ניתן לקבל רק לאחר התייעצות עם עורך דין ולעיתים רק לאחר שהתוכניות מאושרות או נדחות על ידי רשויות המדינה, עקרונית, המדינה מחילה את פרויקט התמ"א על כל הבניינים שתכנונן הושלם לפני שנת 1980, גם אם הבנייה בפועל התרחשה שנים מאוחר יותר.

לאחר בדיקת תנאי הסף הזה יש לבדוק בסיוע ועדת התכנון והבנייה האם הבניין בו אתם גרים מיועד לתמ"א 38 והאם הוא בכל מתאים לכך, חלק מהתנאים הנדרשים הוא שלבניין יהיו יותר משתי קומות ושהשטח שלו יעלה על 400 מ"ר.

חלק מהועדות מאפשרות לקבל את כל המידע הדרוש באמצעות אתר האינטרנט שלהן, כך שתוכלו לקבל את התשובות בקלות ובמהירות יחסית.

לאחר שתבצעו מספר בדיקות מקדימות תצטרכו לפנות לאנשי מקצוע שמבינים בנושא התמ"א, הם יוכלו להבהיר לכם מהם הסיכויים שהבניין יגיע לשלב ביצוע, מה ייחשב לציפיות ריאליות מצד הדיירים, האם הבניין ייועד להריסה או לחיזוק ומה היתרונות בכל אפשרות.

לבסוף תצטרכו למצוא חברה יזמית שתיקח על עצמה את הפרויקט, חשוב לזכור כי מדובר בעסקה לכל דבר ועניין, כך בחלק מהמקרים יש אינטרסים מתנגשים בין היזם לבין הדיירים ולכן חשוב להיות עם היד על הדופק ולבצע בדיקה מקיפה לפני שחותמים על הסכם עם חברה כזאת או אחרת.

תכנון הבנייה

 

תוכן עניינים
מעוניינים ליצור איתנו קשר? מלאו את פרטיכם ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
אהבתם את המאמר? שתפו בקליק!

מאמרים נוספים שאולי תאהבו